Bassant Classics is eigenlijk al begonnen in 1995 toen bekend werd gemaakt dat autos van 25 jaar en ouder wegenbelastingvrij zouden worden. Dit gegeven, en een erfenis uit de familie, deden de eigenaar besluiten op zoek te gaan naar een auto die 25 jaar oud was (of binnenkort zou worden), waar je zelf aan kon sleutelen en waar menig jongenshart sneller van zou gaan slaan; dan kun je niet om een Porsche 911 heen. Snel werd een 911T/E van 1972 uit amerika aangeschaft; toen een vreemde eend in de bijt, nu bekend als de ölklappe en zeer gewild. Deze auto terugbrengen naar de originele staat, tenslotte houden de yankees er wel van om autos op te smukken, heeft bloed zweet en tranen (en niet te vergeten vele pecunia) gekost en het ervaringsniveau op technisch vlak aanzienlijk verhoogt. Om de auto weer in de originele kleur en staat te krijgen was laswerk nodig, motor en versnellingsbak werden aangepakt en de auto werd klaargemaakt voor een APK. Dit alles resulteerde in een prachtige, signaal gele, Porsche 911 T/E Targa.

De aankoop in begin 2006 van een grote partij (met name gebruikte) onderdelen van een welbekende specialist was een goede reden voor de start van een bedrijf, toen nog genoemd "Onderdelenvoorporsche.nl". Anderhalf jaar later werd begonnen met een activiteit om onderdelen (zeg maar 'samenstellingen') te reviseren en terug te brengen binnen de technische specificaties, met name delen die niet meer leverbaar waren bij Porsche of waarvoor geen losse slijtagedelen te verkrijgen waren. Om dit mogelijk te maken is een werktuigbouwkundige werkplaat ingericht en voorzien van een freesbank, draaibank, vlakslijpmachine etc. Revisie is een activiteit die tot op de dag van vandaag doorgang vind en altijd weer voor een uitbreiding van ons assortiment zorgt, daarom ook altijd de opmerking dat we graag een uitdaging aangaan en u ons iets kunt toesturen wat we nog niet bij de hand hebben gehad.

Wij dragen de luchtgekoelde 911s een warm hart toe, wanneer u dat ook waardeert zien we u graag verschijnen. Jos Bassant.